Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.
Login
Register

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
начало

Реализира се церемония по откриване на системата за наблюдение в Узункьопрю по проект "PREVENT",финансиран от Европейския съюз

Стигна се на последния етап от изпълнението на Проект PREVENT / CB005.1.11.165,който се изпълнява в рамките на Interreg-IPA Програмата за трансграничносътрудничество България-Турция, финансиран от Европейския съюз, координиран в Турция от нейния национален орган - Министерство на европейските въпроси.

В тази връзка на 31 май беше осъществена официална церемония по откриването на инсталирана система за ранно предупреждение от наводнения, която беше инсталирана на река Ергене и река Къркавак от община Узункьопрю.

Церемонията по откриването на системата за ранно предупреждение за наводнения,която е от голямо значение за община Узункьопрю, се осъществи с участието на кмета на община Узункьопрю Адв. Енис ИШБИЛЕН, заместник-кмет на Община Димитровград и представители на местни съответни институции и членове на екипа на проекта. Освен това, експерт от Мимнстерството по въпросите на ЕС на Р. Турция и в
същото време програмен експерт присъства на откриването.

В речта си кметът Адв. Енис ИШБИЛЕН подчерта значението на системата за предупреждение за наводнения за Узункьопрю, която на няколко пъти на минута автоматично измерва чрез 4 различни станции за измерване на нивото на водата, инсталирани в Узункьопрю, и изпраща информация до създадения в общината център за наблюдение и предупреждение на органите до 48 часа преди събитието.

В своята откиваща реч Яшо Минков - заместник-кмет на Община Димитровград и официялен представител на българския партньор по поректа, представи информация за вече изградената от българската страна автоматична кула за наблюдение от горски пожари.

В допълнение към автоматизираните системи за предупреждение от бедствия, създадени в двете страни, беше обявено, че е създадена онлайн обща платформа, която да позволи на съответните български и турски институции да действат по-бързо и координирано в съвместна мрежа.

Срещата завърши с желанието за продължаване на проектните начинания в приятелството и партньорството изградено между двете институции.

This web site is developed with the financial support of the European Union through the Interreg-IPA CBC Bulgaria-Turkey Programme 2014-2020. The content of this web site does not reflect the official opinion of the European Union. Responsibility for the information and views expressed therein lies entirely with the author(s).

Contact & İnfo

Dimitrovgrad Municipalty Project Coordinator
Petya Tisheva
msp3@dimitrovgrad.bg

Uzunköprü Municipalty Project Coordinator
İbrahim Çekiç
ibrahim.cekich@gmail.com

Uzunköprü Belediyesi

Община Димитровград