Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.
Login
Register

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
начало

В гр. Узункьопрю се осъществи първата откриваща прес- конференция по проект Превент/ CB005.1.11.165 изпълняван по първата покана за проекти на програма Интеррег-ИПП за Трансгранично сътрудничество между Бъргария и Турция съ-финансирана от  Европейския Съюз, с Национален орган Министерството на Европейските въпроси в Турция.

В откриващото си слово кмета на община Узункьопрю адвокат Енис Ишбилен, подчерта важността на проекта, в рамките на който ще се инсталира Система за ранно предупреждение за опасност от наводнения на р. Ергене и Кърккавак дере. Това ще допринесе за предприемането на превантивни мерки особено за опазването на близките обработваеми площи от наводнения. 

На срещата присъства и делегация от Българския водещ партньор водена от зам. Кмета на Община Димитровград г-н Яшо Минков. Г-н Минков на срещата също подчерта важността и необходимостта от изпълнението на проекта, в рамките на който в Димитровград община ще се изгради автоматична наблюдателна кула на сигнали от евентуални горски пожари.

На срещата взеха участие репортери от всички местни вестници и представители на общинския съвет, като на тях им беше представена подробна информация за проекта PREVENT.
Също така, по време на срещата се подписа договор за доставка и инсталиране на Системата за ранно предупреждение за опасност от наводнения между община Узункьопрю и избрания доставчик, след проведена тръжна процедура изпълнена в съответствие с правилата на PRAG на Европейския съюз.

Изграждането на системата се очаква да бъде завършена през Март 2018-та година.


This web site is developed with the financial support of the European Union through the Interreg-IPA CBC Bulgaria-Turkey Programme 2014-2020. The content of this web site does not reflect the official opinion of the European Union. Responsibility for the information and views expressed therein lies entirely with the author(s).

Contact & İnfo

Dimitrovgrad Municipalty Project Coordinator
Petya Tisheva
msp3@dimitrovgrad.bg

Uzunköprü Municipalty Project Coordinator
İbrahim Çekiç
ibrahim.cekich@gmail.com

Uzunköprü Belediyesi

Община Димитровград